Freitag, 5. Juli 2013

Kates Schokoladenkuchen

Genuß der besonderen Art












SCHOKOLADENKUCHEN


Zwei 22-cm Kuchenform mit Butter auspinseln und mit Mehl bestreuen. Den Ofen auf 180° C vorheizen.


Zusammenmischen und die Masse schaumig schlagen:
56g Butter
56g Palmin
400g Zucker
1 Paket Vanillezucker

Die Eier einzeln hinzufügen:
2 Eier

In einer anderen Schüssel vorbereiten:
80g Kakao
235g Mehl
3/4 Teelöffel Backpulver
3/4 Teelöffel Natron
1/8 Teelöffel Salz

Messen:
425ml Vollmilch

Die Mehlmischung und die Milch abwechselnd in die Butter-Eier-Mischung dazu geben. Den Teig in die Formen gießen und in den vorgeheizten Ofen stellen.
Backen 30 bis 35 Minuten. In den Formen 10 Minuten abkühlen lassen.   
Glasieren und servieren.  


ZUCKERGLASUR

In einem Topf:

200 g Zucker
5 Esslöffel Wasser
1/8 Teelöffel Weinstein
einige Salzkörner

Auf mittlere Hitze ca. 7-8 Minuten kochen.

Mit einem elektrischen Handmixer 2 Eiweiß steif schlagen und den Zuckersirup langsam hinzufügen. Weiter schlagen bis die Masse dick ist.

Am Besten verwendet man flüssige Vanille (1/2 Teelöffel).


CHOCOLATE DISAPPEARING CAKE

Preheat oven to 350°F (180°C). Grease and flour two 9-inch pans.

Cream butter, shortening, sugar and vanilla until fluffy.

1/4 cup butter   
1/4 cup shortening
2 cups sugar
1 teaspoon vanilla extract

Blend in eggs.
2 eggs

Combine cocoa, flour, baking powder, baking soda and salt in bowl; add alternately with milk to batter. Blend well.

3/4 cup cocoa
1 3/4 cup all-purpose flour
3/4 teaspoon baking powder
3/4 teaspoon baking soda
1/8 teaspoon salt

1 3/4 cups milk


Pour into pans, bake for 30 to 35 minutes until done. Cool 10 minutes. Remove from pans. Frost when cooled completely.


WHITE MOUNTAIN FROSTING (Fannie Farmer recipe)

In a saucepan:

1 cup sugar
1/8 teaspoon cream of tartar
a few grains of salt
1/3 cup water

Cook over medium heat until the “soft ball” stage. That means that when a spoonful of the mixture is dropped into cold water, it should form a ball. Don’t overcook it because then your frosting will get hard on the cake.

While the sugar mixture is cooking, beat two egg whites until stiff. Then slowly add the hot sugar syrup, beating constantly until the mixture is thick.

Add ½ teaspoon vanilla extract. Frost cake.




  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen